top of page

Die kleine is alles voor mij

2Doc

Lislene wordt vlak voor de bevalling van haar eerste kind door haar vriend na een ruzie op straat gezet met de woorden: ‘Rot op met dat kutkind van je’. Na een nachtelijke omzwerving komt ze in het ziekenhuis terecht waar dochter Luna wordt geboren. Lislene (25) doet aangifte van mishandeling tegen haar vriend en gaat in een blijf-van-mijn-lijf-huis wonen.


In KRO-NCRV 2Doc: Die kleine is alles voor mij volgen we Lislene in de twee jaar na de geboorte van haar dochtertje Luna. Nadat ze de aangifte tegen haar vriend heeft ingetrokken wordt Luna onder toezicht van Jeugdzorg gesteld.

In Nederland worden per dag 20 kinderen uit huis geplaatst, waarbij in veel gevallen de problematische relatie van de ouders de oorzaak is. Lislene woont nu samen met Luna in een begeleid-wonen project, waar moeder en kind bij elkaar kunnen blijven. Moeders worden hier, gescheiden van hun partner, in de gelegenheid gesteld om zich te bewijzen als goede opvoeder en een basis te leggen voor de opvoeding. Samen met haar persoonlijk begeleidster Diana probeert Lislene haar leven weer op de rails te krijgen.


We zien de worsteling van Lislene met zichzelf en haar gezinsvoogd en het gevecht om los te komen uit haar problematische relatie. Gaat het Lislene lukken een veilige omgeving voor Luna te scheppen? Zo niet, dan zal haar kind uit huis worden geplaatst. Die kleine is alles voor mij is het aangrijpende  verhaal van een jonge moeder die in de knel komt maar er alles voor over heeft om haar kind een toekomst te bieden.  


Nog een meisje op de televisie Luna, je ziet haar ouder worden, want de filmer volgt moeder en kind enige jaren. (…) De film eindigt zoals ik het graag zie, de moeder heeft het heft definitief in eigen hand genomen, ze is aan het inpakken en gaat met haar kinderen zelfstandig wonen. VPRO gids, A.L. SNIJDERS

'Die kleine is alles voor mij'  is een film van regisseur Rian van den Boom,

geproduceerd door Zwaan producties voor de KRO-NCRV.

bottom of page