top of page

Workshop

Film

Leerlingen leren de basisprincipes van de camera en verschillende cameratechnieken. Deze kunnen ze vervolgens inzetten om te komen tot een reclame, videoclip, filmscène of trailer. De workshop kan uitgebreid worden met montage, storyboard, documentaire maken.

Schermafbeelding 2019-01-29 om 14.33.56.

Animatie

In de animatieworkshops maken de leerlingen kennis met de wondere wereld van animatie. Het maken van een animatiefilm in een groep is echt samenwerken en naar elkaar luisteren met een uniek eindresultaat waar je samen trots op kunt zijn. Onder begeleiding wordt er eerst gebrainstormd en daarna in een of meerdere groepen gewerkt aan een animatiefilm. Mogelijkheden: kleianimatie, cut out, pixelation, stop motion, getekende animatie, of een combinatie van alle vormen.

Film met groep 8

De kinderen leren wat het is om een film te maken en schitteren uiteindelijk in hun eigen eindfilm.  Hoewel de scripts in grote lijnen vast staan, is er ruimte voor improvisatie en maken de kinderen er een echt eigen productie van. Doordat de films in korte shots worden opgenomen is het niet nodig om teksten uit het hoofd te leren. Een blijvende herinnering aan het laatste jaar van de basisschool.

Schermafbeelding 2019-01-30 om 16.50.34.

Tabletop

Leerlingen maken kennis met geënsceneerde fotografie. Foto’s van Moon Morskate dienen als uitgangspunt voor deze workshop.
Met kleine poppetjes en voorwerpen fotografeert zij een fantasiewereld.
De leerlingen maken zelf een decor waarin de poppetjes de hoofdrol spelen, fotograferen de scène en bedenken een passende titel die in de foto wordt gezet. Ook in combinatie met beeldverhaal mogelijk.

Schermafbeelding 2019-01-30 om 16.01.05.
bottom of page